Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Varme arbeider kurs

Varme arbeider kurs:
Sertifisert sikkerhetsopplæring for utførelse av varme arbeider.

Målgruppe:

Kurset er tilpasset forsikringsbransjens krav om alle som arbeider med varme arbeider har dokumentert godkjent opplæring i varme arbeider. Arbeid utført med bruk av åpen flamme, varmlufts, slipe, skjære eller sveiseutstyr som kan lage varme eller gnister faller under definisjonen av varme arbeider.

Formål:

Bakgrunnen for kurset er at personell som jobber med varme arbeider skal ha kunnskap om varme arbeider som brannårsak og være kjent med sikkerhetstiltak som må gjennomføres under varme arbeider. Dette for å unngå ulykker med brann. Videre kan denne sertifiseringen være en betingelse for at forsikring skal dekke eventuelle brannskader.

Kurset tar for seg:

Gjeldende lover og forskrifter

Varme arbeider som brannårsak

Brannteori

Alternative slukkemidler og metoder

Sikkerhetstiltak ved varme arbeider

Førstehjelp ved brannskade

Eksamen

Slukkeøvelse

Krav iht sikkerhetsforskriften:

Kravet til opplæring og sertifikat for utførelse av varme arbeidet er fastsatt i forsikringsselskapenes sikkerhetsforskrift for varme arbeider. Sikkerhetsforskriftene er forankret i lov om forsikringsavtaler 1989.06.16. Flere andre forskrifter har også ansvarsbetingende krav i forbindelse med denne typen arbeid.

Kurset følger normen som er fastsatt av Norsk brannvernforening. Foruten brannteori og regelverk blir det i kurset satt fokus på det personlige ansvaret som utøvere av varmt arbeid har. Alle deltakere på kurset skal ha prøvd å slokke en brann ved hjelp av forskjellige typer slokkemidler. Videre skal de ha sett demonstrert forskjellige faremomenter innen brannvern og slukketeknikk.

Etter endt kurs vil samtlige deltagere med bestått eksamen få et kompetansebevis utstedt av Norsk brannvernforening med gyldighet i 5 år.

Gjennomføring:

Kurset kan gjennomføres både som klasseromsundervisning i bedrift eller på vårt kurssenter i Skien. Etter endt teoridel vil deltagere gjennomføre eksamen i regi av norsk brannvernforening. Industri Kollektivet utfører hele denne prosessen. Vi vil utstede et midlertidig kursbevis som er godkjent ihht brannvernforeningen og gjennomføre praktisk øvelse ved vårt kurssenter eller hos bedriften når situasjonen tillater det.

Detaljer

Dato:
24. august 2020
Tid
08:30 – 15:30
Kostnad:
1990NOK
Kategori for Arrangement:

Arrangør

Industri Kollektivet
Telefon:
35 55 60 80
E-post:
kurs@industrikollektivet.no
Hjemmeside:
https://www.industrikollektivet.no/

Industri Kollektivet – Kurssenteret

Røraskogen 16
Skien, Vestfold og Telemark 3739 Norge
+ Google-kart
35 55 60 80
https://www.industrikollektivet.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *